Čarobni okusi Like

1.DAN

Polazak u jutarnjim satima. Kutarevo : etno-selo  smještenog podno Velebita: u selu je sačuvana pučka arhitektura i osebujni narodni običaji. U okviru naselja je ustanovljeno utočište za mlade medvjede koje je moguće vidjeti iz neposredne blizine uz stručni nadzor.

Vrilo Gacke: Posjet starim mlinicama uz prezentacija tradicionalne metode proizvodnje brašna.

Ručak: Obližnji restoran. Prijedlog: domaća riječna pastrva i povrće ekološkog domaćeg uzgoja.

Otočac: Obilazak poznate sirane s degustacijom proizvoda. Nastavak vožnje do Krasna gdje se nalazi sjedište Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i Kuća Velebita. Kuća Velebita je informacijski centar za posjetitelje Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Smještena je u selu Krasnu, jednom od naših najvećih planinskih naselja. Kao prepoznatljiv, moderan i atraktivan sadržaj omogućuje prezentaciju prirodnih i kulturnih vrijednosti Parka tijekom cijele godine. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Večera: tradicionalna lička jela (ličke pole, zelje, žganci, lički uštipci…) .

Degustacija domaćih rakija i likera, večernji program i noćenje.

Uz moćne rijeke, žile kucavice kontinentalne Hrvatske tu su i njene  vinske ceste. Putujući njima uživat ćete u okusu kvalitetnih vina i gastronomskih specijaliteta te otkriti prirodna i kulturna bogatstva naše zemlje. Tako vas ni Lika sa svojim eno-gastro bogatstvima i prirodnim ljepotama, vjerujte, neće ostaviti ravnodušnima.

2.DAN

Doručak. Odlazak prema Gospiću.

Posjeta Pivovari Ličanka, gdje ćemo se upoznati s pogonom i proizvodnjom Velebitskog piva i degustacijom. Vožna u pravcu Perušića: Obilazak arheoloških lokaliteta  i Župne crkve Sv. Križa.

˝Pećinski park Grabovača˝. Ručak: Pri povratku u nekom od poznatih restorana, na čuvenoj ˝ličkoj janjetini˝. Povratak prema mjestu polaska u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena uključuje:

 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • Smještaj u hotelu na bazi 1 polupansiona
 • 2 ručka u restoranu
 • Pristojbu za utočište za mlade medvjede u Kuterevu
 • Degustacija sira u sirani Runolist
 • Posjet Pivovari Ličanki uz degustaciju piva
 • Ulaznicu i obilazak parku Grabovača
 • Turističkog vodiča tijekom putovanja
 • Pripremu i organizaciju putovanja

Doplate:

Stručno vođenje moguće je na različitim jezicima na upit

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.