Čudesne priče iz bakinih škrinja …

1. dan

Dolazak u Donji Kraljevec u hotel Kralj, smještaj u sobe, ručak.

Odlazak u pravcu Gornjeg Međimurja, razgled starog Mlina na Muri, Mlinarske kuće i Etno zbirke Centar za posjetitelje, koji se nalazi u sklopu Mlinarskog grunta.

Obilazak Vinske ceste, degustacija sortnih vina (dvije vinske kuće: Belović, Cmrečnjak, Dvanaješčak  ili Lovrec) na Vinskoj cesti Međimurja. Odlazak na večeru i ples u restoran www.medjimurski-dvori.hr

2. dan

Nakon doručka, odlazak do Centra Rudolf Steiner. Slijedi obilazak Centra i upoznavanje s likom i dijelom ovog svjetski poznatog vizionara i začetnika biodinamičke poljoprivrede. Odlazak iz Centra u pravcu Donjeg Hrašćana, posjeta etnografskoj zbirci dr. Juraja Kolarića. “Međimurski muzej – Etnografska zbirka – Od zipke do groba” sastoji se od zgrada i nekoliko gospodarskih objekata koji čine jednu cjelinu na imanju od 2415 m2 koje nosi naziv “Bohnecov grunt” budući da je nekad on bio vlasništvo doseljenika iz Bohemije (Češke). Postavljanje zbirke započelo je 2004. godine.  Etnografska zbirka se nalazi na parceli koja je podijeljena na dva dijela. Prvim dijelom dominira kip sv. Jurja viteza mučenika, “Bohnecova hiža”, “Hižec” i “Stara hiža”, a na drugom ili Gospodarskom dvorištu dominiraju prateći poljodjelski ili ratarski objekti s kipom krave “Šeke i telčeka Bebeka” te “Zdenec s čigom”.  Vožnja u pravcu Preloga, zaustavljanje i razgled barkone crkve Sv. Jakova, te nastavak u pravcu  Marine Prelog. Ručak: međimurska kotlovina. Poslijepodne provedite u prirodi i šetnji uz Dravu. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima. Odmor u sobama do večere. Tematska međimurska večera uz tamburaše i folklorni ples. Noćenje.

3. dan

Od 08,00 h doručak, te odlazak iz hotela oko 10,00 sati u pravcu Čakovca.

Povijesna šetnja kroz Perivoj Zrinskih u pratnji lokalnog vodiča, razgled Muzeja Međimurja. Nastavak vožnje u pravcu Ludbrega, Razgled Centra svijeta posjeta Crkvi Presvetog Trojstva, posjeta svetištu Krvi Kristove. Obilazak Centra grada Ludbrega  i poznatog Trga presvetog Trojstva na kojem ćemo se zaustaviti na nekoliko zanimljivih punktova. Vrijeme je za ručak, vožnja  u pravcu Velikog Bukovca do izletišta “Agroturizam Požgaj“. U sklopu ove jedinstvene i predivne oaze zelenila i spokoja  nalazi se vrhunski restoran sa svakodnevnom ponudom tradicionalnih podravskih jela. Kod  pripreme domaćih specijaliteta, koriste se uvijek svježe namirnice iz vlastitog vrta obitelji Požgaj. Pogled na vrt prepunog  slasnog svježeg  povrća i cvijeća doživljaj  je koji će vas oplemeniti i nadahnuti.  Uživajte u čarobnoj prirodi, okolišu i cjelokupnoj ponudi koju nudi ovo predivno mjesto za odmor i užitak duše i tijela.
Odlazak s imanja u pravcu mjesta polaska prema želji grupe. Odlazak u pravcu mjesta polaska.

Cijena aranžmana na bazi minimum 15 plaćenih putnika: na upit

U cijenu aranžmana uključeno je:

 • Smještaj u hotelu Kralj  na bazi jednog punog pansiona
 • Razgled starog Mlina na Muri i Etno zbirke „Jen den v živleju mlinara Franca Žalara.“
 • Razgled Muzeja Međimurja
 • Degustacija po 4 sorte vina u dvije kušaone
 • Međimurska tradicionalna večera uz zabavni program
 • Razgled Etno zbirke Od zipke do groba” Juraja Kolarića
 • Razgled Vinske ceste posjeta i degustiranje vina
 • Razgled svetišta Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu
 • Ručak na izletištu Agroturizam Požgaj u Velikom Bukovcu
 • Organizacija asistencija i realizacija programa

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.