Die Wege der kroatischen Eden-Destinationen ...

Machen Sie eine Tour und erkunden Sie alle kroatischen Reiseziele...

Buchen Sie jetzt

Kroatische Eden Reiseziele

Volite li pješačiti ili voziti bicikl, ako ste gurman ili ljubitelj vina, vrijeme je da posjetite Gornje Međimurje.

Ova zelena oaza dio je UNESCO rezervata biosfere Mura – Drava – Dunav. U tom dijelu Hrvatske sigurno ćete pojesti najbolju međimursku gibanicu pred kojom pokleknu i najjači karakteri. Međimurje je poznato po krumpiru, bučinom ulju iznimne kvalitete, a heljdina kaša nezaobilazni je specijalitet.

Krajem lipnja podravski grad Đurđevac posebno oživi. Legenda o Picokima postaje stvarnost.

U ovoj pučkoj kazališnoj igri na otvorenom sudjeluje stotine statista i konjanika u čast imena Picok kojeg s ponosom nosi svaki Đurđevčani. Legenda kaže da se Ulama-beg u 16. stoljeću u namjeri da slomi otpor pod đurđevačkom utvrdom odlučio na opsadu i izgladnjivanje njezinih stanovnika.

Već prilikom prvog susreta s Vukovarom, Vučedolom i Ilokom, bit će vam jasno zbog čega je titula Eden otišla na istok Hrvatske.

Krenete li od franjevačkog samostana i crkve sv. Filipa i Jakova šetnicom uz veličanstveni Dunav, otkrit ćete barokno središte Vukovara, zaštićenu povijesnu sredinu koja čini prepoznatljivu vizuru grada. Proći ćete pored gimnazije i dvorca Eltz u kojem je atraktivan Gradski muzej, preko puta je Palača srijemske županije iz 18. stoljeća, a malo dalje Radnički dom.

Jedan posve drugačiji, nenametljiv i miran stil života doživjet ćete u unutrašnjosti Istre, nadomak renesansnog gradića Svetvinčenta.

Ljepota prirode, jednostavnost sela, autohtona kuhinja i izvrsna vina, ugodni domaćini, potpuna su suprotnost svemu onom što donosi svakodnevica u gradovima. Nekad izdvojeni seoski posjed, Stancija 1904 jedno je od najljepših agroturističkih gospodarstava, udaljeno samo tridesetak kilometara od istarskih središta Pule, Rovinja i Umaga.

Prva prijestolnica hrvatskih kraljeva iz 9. stoljeća, osim bogatom kulturnom baštinom – koja uključuje i najmanju katedralu na svijetu.

Sve tajne hrvatskog naroda, mnogi ističu, kriju se u zidinama Nina, grada udaljenog tek 14 km od Zadra. Najstariji je to hrvatski kraljevski grad, prva prijestolnica hrvatskih kraljeva iz 9. stoljeća. Smješten na otočiću promjera tek 500 metara, s kopnom povezanim s dva višestoljetna kamena mosta, svjedočio je mnogim povijesnim događanjima.

S vrhova Zavižan i Alan pruža se prekrasan pogled na more i Liku, u Velebitskom botaničkom vrtu možete uživati u bogatstvu bogatih crnogoričnih šuma.

Lubenovac, prostrani velebitski travnjak s brojnim ostacima starih stanova i suhozida svjedoči o nekadašnjem životu ljudi na planini, a Premužićeva staza vodi kroz najljepše dijelove sjevernog Velebita. Teško prohodne šume, doci, kraške doline, jame i ponikve, lokve i škrape, veliki blokovi stijena, sve je to Sjeverni Velebit, čarobna planina koji od 1999 ima status nacionalnog parka. U njegovom očuvanom ekosustavu obitava medvjed, vuk, ris i suri orao.

Eden Reiseziele

Entdecken, erleben und erkunden Sie die schönsten kroatischen Reiseziele des nachhaltigen Tourismus...

Video ansehen

Bildergalerie der kroatischen Eden Destinationen

eden-destinacija1-mineden-destinacija-min
izstrazite1-minizstrazite2-min