Đurđevački peski – Đurđevac – Koprivnica Renesansni festival

Odlazak do koprivničkih bedema. Kriju li oni neku zanimljivu tajnu, priču o nesretnoj ljubavi ili hrabrosti svojih branitelja, mogu li nam pokazati kako su stvarali, ratovali, slavili ili trgovali žitelji stare Koprivnice, nastojat će nam predočiti Renesansni festival.

Ova turističko – povijesna i edukativna manifestacija je najveći spektakl živih slika iz prošlosti u ovom dijelu Europe, a svoje uporište ima u povijesnim faktima. Jela od kopriva vratit će nas u davno 13. st. kad se Koprivnica prvi put spominje.

Davno 15. st. obilježit će Herman II. Celjski, vlasnik Kamengrada i Koprivnice u tom razdoblju. Ipak većina sadržaja bit će vezana uz 16. st. kada su i nastale renesansne fortifikacije.

Osim u scenskim prikazima srednjovjekovnog života, viteštva, opsada, glazbe, plesa, lakrdijaštva, posjetitelji će moći uživati i u okusima srednjovjekovnih jela koja će spravljati na licu mjesta “Kraljevski kuhari” i to po izvornim receptima iz davno prohujalog razdoblja, kada se nije još znalo za dosta namirnica (krumpir, paradajz, kukuruz, puretina i dr.), a posluživat će ih na način koji je bio uobičajen prije pola tisućljeća. Slobodno vrijeme za uživanje do 22,00 sati kada je predviđen polazak prema mjesto polaska.

Đurđevački peski – Đurđevac – Koprivnica

Polazak iz ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­________________________u 8,00 sati. Ugodno putovanje do Đurđevca.

Odlazak u posjet posebnom botaničkom rezervatu i prirodnom fenomenu zvanom „Đurđevački peski“ – usred plodne Podravine smjestila se „podravska sahara“ s endemskim biljkama Panonske nizine.

Odlazak u Đurđevac – gradom dominira utvrda iz 15 st. poznata kao Stari Grad, koja je odigrala važnu ulogu protiv turaka. Slijedi posjet utvrdi poznatoj po „Legendi o Picoku“.

Nastavak putovanja prema Molvama – malom mjestu u Podravini koje je poznato po bogatim nalazištima plina. Razgled župne crkve Sv. Marije s gotičkim kipom Madone koje je omiljeno hodočasničko središte ovoga kraja.

Nakon razgleda odlazak do Koprivnice. Šetnja gradom: franjevački samostan, crkva Sv. Nikole, park s glazbenim paviljonom, gradska vijećnica, glavni trg,…

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

    Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.