Gastro lutanja Međimurjem 2018.

1.dan

Nakon doručka susret s vodičem ispred hotela  i odlazak na izlet na Međimursku vinsku cestu: Vožnja u pravcu SV. Urbana do vinarije Lovrec, posjet jednoj od najstarijih vinskih kuća i podruma na međimurskoj vinskoj cesti, razgled podruma starog 300 g., etno zbirke i imanja.

Degustacija vina od 8 slijedova, tj. sorti vrhunskih Lovrecovih vina. Nakon degustacije domaćin će odabrati jednu sortu vina od koje će svakom posjetitelju pokloniti po butelju. Oproštaj od domačina i odlazak do vinske kuće Dvanaješčak-Kozol.

Ugodni domačini predstavit će svoju vinsku kuću i podrum, uživat ćete i degustirati 4 sorte vrhunskih vina. Nakon vinskih degustacija odlazak do restorana Mala hiža u Mačkovcu ili izletišta Međimurski dvori na ručak. Povratak u hotel oko 16,30 h

Cijena uključuje:

 • transfere tijekom izleta: hotel- izlet prema programu-hotel
 • degustacije vina u tri vinske kušaone prema programu
 • Degustacija meda u Medenom vrtu
 • Degustacija bučinog ulja
 • Razgled biodinamičkog vrta i kratko izlaganje o biodinamičnoj poljoprivredi
 • Namirnice iz biodinamičnog vrta
 • Kulinarska radionica u Etno art Chef kreativnoj kuhinji
 • Ručak u restoranu Međimurski dvori ili restoranu Maloj hiži

Mogućnos doplate:

Vožnja Qadom:  1 sat 2 osobe u vozilu: 170 kn

Najam bicikla:

do 4 sata             60,00 kn

od 4 do 8 sati     80,00 kn

od 8 do 12 sati  100,00 kn

Vikend paket (48 sati)    180,00 kn

Dotaknite užitke tisuće doživljaja koje skrivaju još uvijek ljuljajuće kolijevke starih zanata međimurskih naselja, povijesnih jezgri zidina Starog grada u Čakovcu, pavlinskog samostana Svete Jelene u Šenkovcu, Feštetićevog dvorca u Pribislavcu u kojima lutaju zarobljene duše naših predaka, plemenitaša, grofova i vitezova Zrinskih.

Osluhnite podnevna zvona sa zvonika gotičke crkve Sv. Jeronima u Štrigovi, barokne crkave u Prelogu, …. koja dozivaju Međimurce s vinograda, voćnjaka, plodnih polja, cvatućih mirisnih livada, gajeva i šumaraka zarobljenih u njedrima trudne ravnice

2.dan

Nakon doručka susret s vodičem ispred hotela i odlazak na izlet – obilazak vinske kuće Hažić, degustacija 4 sorte vina i sokova od jabuke i vrhunski zdrav čips od januke. Vožnja u pravcu Črečana, gdje nas čeka kreativna i zanimljiva domaćica Tatjana Šardi na svom OPG-u Medeni vrt: degustacija razvnih vrsta meda i uživanje na imanju i okolišu Medenog vrta.

Po razgledu Medenog vrta odlazak do Uljare Poljoposavec na degustaciju bučinog ulja; degustira se nekoliko vrsta „Črnog“, bučinog ulja i čokoladnih slastica od sjemenka buče. Vožnja u pravcu Lopatinca i Pleškovca, posjeta biodinamičnom vrtu Dragutina Senčara, gdje ćemo se opskrbiti s povrćem koje je uzgojeno prema zakonitostima biodinamike i učenju Rudolfa Steinera,a koje ćemo koristiti na našoj kulinarskoj radionici na izletištu Međimurski dvori u prostoru Etno Art Chef kuhinje u prisustvu moderatora pripremiti ćemo zdrav, tadicionalni međimurski obed-ručak. Povratak u hotel oko 16,30 h

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.

  Gastronomski rječnikom, Međimurje donosi nevjerojatnu kombinaciju autohtonih međimurskih jela s daškom suvremene kulinarike.  Domaće namirnice, pažljiva priprema hrane, tradicija i iskustvo kuhara daju posebnu čar svakom jelu pripremljenom u bilo kojem od međimurskih restorana koji nosi oznaku Gurman.

  Široki raspon ponude zadovoljava i najzahtjevnijeg gosta.

  Uživajte u blagodatima autohtonih enogastronomskih delicija našeg kraja koje Vam nudimo sa srcem, u toplini kutaka malih tradicionalno uređenih restorana i kušaonica, koje ćete naći  u znatiželjnim lutanjima arheološkim, povijesnim, krajobraznim, sportsko-rekreacijskim i  etno-putovima našeg  falačeca zemlje.

  Dopustite da dah djevičanske ljepote našeg kraja uđe u svaku poru vaše duše koja će se ponovno zaželjeti povratka u zeleno i cvjećem okićeno Međimurje.

  Najpoznatijim međimurskih jela

  1.Kukuruzna ili pšenična zlevanka

  2.Štrukli s tikvom i makom

  3.Šiškrli na prezlima

  4.Međimurski šaran

  5.Međimurski umak s telećim odreskom

  6.Restani krumpir

  7.Dinstano zelje

  8.Trganci s vrhnjem

  9.Kalapajsani krumpir

  10.Pretepena juha

  11.Pretepeni krumpir

  12.Krpice sa zeljem

  13.Pečene krvavice

  14.Žličnjaci od sira

  15.Turoš sir