Istarski dragulj Stancija 1904

Godine 1904. u selu Smoljanci, nadomak renesansnog gradića Svetvinčenta, izgrađena je kamena kuća (stancija). Imanje je obnavljano od 1999. do 2003. godine pod nadzorom restauratora a okruženo je vrtom na kojem raste 127 vrsta biljaka.

Dragulj među stablima je i sto godina stara Ladonja (Celtis australis), najomiljenije stablo u istarskom puku. Imanje se prostire na 4.000m², a gostima je na raspolaganju kuća za odmor i tri apartmana s ukupno 16 kreveta. Svi smještaji kategorizirani su sa 4 zvjezdice a 2 apartmana prilagođena su osobama s invaliditetom. Konoba je na raspolaganju samo gostima na smještaju, zatvorenoga je tipa.

Kuća za odmor i dva apartmana prilagođeni su osobama s posebnim potrebama, a jelovnici i cjenici pisani su i Brailleovim pismom za slijepe i slabovidne osobe, pa je Stancija 1904 proglašena Europskom destinacijom izvrsnosti 2012./2013. na temu „Pristupačni turizam“.

U srcu istre, u idiličnom selu smoljanci nalazi se stancija 1904 koja svojim gostima nudi suvremeno renovirane i opremljene tradicionalne istarske kuće (stancija) okružene netaknutom prirodom.

Osjećaj mira i potpune privatnosti omogućit će vam nezaboravne trenutke odmora i uživanja ili zabave.

Dječje igralište i parkiralište ograđeni su prirodnim istarskim kamenom – suhozidom a njegovani vrt sa starim stablima omogućit će Vam nezaboravne trenutke opuštanja i uživanja.

Obitelj Moll koja je vlasnik i domaćin Stancije 1904 pripremit će vam doručak i večeru u tipičnoj istarskoj konobi pored otvorena kamina. Dopustite da Vas domaćica Draženka (Dada) iznenadi posebnim sezonskim menijem. Uz sljedove po domaću nudi vrhunska vina sa istarskog podneblja. Stancija 1904 otvorena je čitave godine.

Savršena toplinska izolacija u kombinaciji sa snažnim sustavom centralnog grijanja pretvorit će Vaš boravak u jesenskim i zimskim mjesecima u ugodan doživljaj.

Položaj Stancije 1904 savršen je za polaznu točku izleta u unutrašnjost Istre ili na 20 km udaljenu morsku obalu. Pula, Rovinj, Poreč – sve su to mjesta koja se nalaze 20 do 30 km od Stancije 1904.

Kupovinu možete obaviti u mjestima Smoljanci (150m), Svetvinčenat ili Kanfanar (udaljeni 3 km). Najbliži aerodromi su Pula (37 km), Trst (100 km), Rijeka (120 km), Ljubljana (220 km), Zagreb (240 km) i Venecija (250 km).

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

    Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.

    Stancija 1904 nadaleko je poznata po svojim školama kuhanja a glavno polazište je autohtona istarska kuhinja, pa se stoga na meniju nalaze domaći kruh iz krušne peći sa začinskim travama, ručno rađene tjestenine s tartufima, šparogama, gljivama i različitim mesnim umacima, maneštre, istarska supa te tradicionalne slastice koje su tematski podijeljene na četiri godišnja doba, podjednako obrađujući “plavu” i “zelenu” kuhinju i njegujući načelo korištenja samo onih namirnica koje priroda nudi u određenom periodu godine. Drugo pravilo škole kuhanja jest korištenje lokalnih proizvoda koji se nabavljaju od malih proizvođača iz Istre.