Lika Zemlja Vukova

1.dan

NP PLITVIČKA JEZERA – KRASNO  

Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i polazak u jutarnjim satima. Vožnja autobusom turističke kategorije autoputem do Plitvičkih jezera. Razgled NACIONALNOG PARKA PLITVIČKA JEZERA, upisanog u UNESCO-v registar zaštićene svjetske prirodne baštine.

Šetnja od ulaza uređenim drvenim stazama uz Donja jezera, do Velikog slapa pokraj Sastavaka, sve do jezera Kozjak – najvećeg jezera u nacionalnom parku. Vožnja brodom preko jezera i nastavak razgleda Gornjih jezera, te vožnja panoramskim vlakićem. Kraći odmor nakon obilaska i slobodno za kupnju suvenira, te nastavak vožnje do Krasnog. Smještaj u hotel. Večera. Zabava. Noćenje.

 

2.dan

KRASNO – NP SJEVERNI VELEBIT – BOTANIČKI VRT – KUTEREVO    

Nakon doručka posjet KUĆI VELEBITA I NACIONALNOM PARKU SJEVERNI VELEBIT, zatim u pratnji lokalnog vodiča, odlazak na Zavižan do meteorološke postaje. Kraći odmor i šetnja poučnom stazom do velebitskog botaničkog vrta. Povratak u Krasno i ručak u hotel.

Poslije ručka posjet UTOČIŠTU ZA MLADE MEDVJEDE Kuterevo i upoznavanje s radom udruge za zaštitu medvjeđeg staništa. Sastavni dio programa je edukacija posjetitelja odnosno njihovo zbližavanje s divljinom i medvjeđim svijetom. Povratak u Krasno, i obilazak svetišta Majke Božje Krasnarske. Večera u hotelu. Zabava. Noćenje.

Lika je regija u jugozapadnom dijelu Hrvatske okružena gorskim lancima od kojih se Velebit kao najveći postavio poput zida između primorskoga kraja i unutrašnjosti.

Milijunima godina Velebit se oblikovao i stvarao vrhove, kukove, doline i kamene blokove danas nezaobilazne za ljude željne izleta, planinarenja, istraživanja i odmora na svježem ličkom zraku.

Ovaj neponovljivi krški fenomen čuva u sebi botaničke rezervate, spomenike prirode, dva nacionalna parka (Sjeverni Velebit i Paklenica) te je i sam park prirode.

3.dan

KRASNO – PEĆINSKI PARK GRABOVAČA

Nakon doručka odlazak u PERUŠIĆ, u PEĆINSKI PARK GRABOVAČA. Pećinski park je prostor koji obuhvaća oko 700 ha šume, livade, netaknute prirode, gdje se nalazi više špilja, od kojih je za turistički obilazak uređena najatraktivnija – ŠPILJA SAMOGRAD.

U prijemnom centru nalazi se suvenirnica – kafić i sanitarni čvor, a u blizini je nekoliko draga uređenih tematski za posjetitelje – DRAGA ZNANJA sa ljuljačkama, klupama, prostorom za nogomet, ili edukativne radionice, LABIRINT, dva umjetna jezerca itd…

Šetnja poučnom stazom ČOVJEK I KRŠ ili posjet PEĆINI SAMOGRAD uz stručnog vodiča. Organizirani ručak u restoranu u blizini parka. Poslije ručka sportske aktivnosti i gra u pećinskom parku. Povratak u Krasno. Večera. Zabava. Noćenje.

 

4.dan

KRASNO – OTOČAC – SMILJAN – GOSPIĆ – DALMACIJA

Nakon doručka odlazak u Otočac, POSJET SIRANI RUNOLIST i kroz šetnju pogonima upoznavanje s procesom proizvodnje, te na kraju mogućnost kupnje proizvoda. Nakon obilaska nastavak vožnje do SMILJANA i posjet MEMORIJALNOM CENTRU NIKOLE TESLE.

Obilazak tematskog parka uz stručno vodstvo; Teslina rodna kuća, parohijska crkva Sv. Petra i Pavla, Teslina ispitna stanica, multimedijalni centar, i za kraj obilaska slobodno vrijeme na dječjem igralištu. Potom organizirani ručak u restoranu.

Poslije ručka povratak prema Dalmaciji. Vožnja autocestom uz povremena zaustavljanja radi odmora. Dolazak ispred škole u večernjim satima.

Lički kraj pruža mogućnosti za odmor, relaksaciju, rekreaciju te okrepu duha i tijela. Sva četiri godišnja doba posebno su izražena u ovoj regiji pa možete uživati u zelenilu proljeća, šarenilu ljeta, dramatičnosti jeseni ili snježnom pokrovu koji nježno obavija sve u bjelinu.

Brojne kuće za odmor u Lici omogućuju vam ugodan smještaj i mogućnost za uživanje u prirodnom bogatstvu Like.

Upoznajte lički kraj kroz prirodu, običaje, hranu i Ličane, ponosne i izdržljive ljude koje je štitio kameniti Velebit i othranila plodna zemlja.

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.

  CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • prijevoz autobusom turističke kategorije na navedenim relacijama
  • smještaj u hotelu 3* u Krasnom na osnovi 1 punog i 2 polupansiona u 1/2 sobama
  • organizirane ručkove u Gospiću i Perušiću i Krasnom
  • ulaznicu za NP PLITVIČKA JEZERA
  • ulaznicu za NP SJEVERNI VELEBIT i KUĆU VELEBITA i stručno vodstvo
  • ulaznicu za UTOČIŠTE MLADIH MEDVJEDA u Kuterevu
  • ulaznicu za PEĆINSKI PARK GRABOVAČA, edukativnu radionicu + šetnju poučnom stazom
  • ulaznicu za SIRANU RUNOLIST i stručno vodstvo
  • ulaznicu za MEMORIJALNI CENTAR NIKOLE TESLE i stručno vodstvo
  • vodiča pratitelja iz mjesta polaska
  • osiguranje putnika od posljedica nesretnog slučaja
  • osiguranje od profesionalne odgovornosti i odgovornosti prema trećim osobama
  • zakonom propisanu jamčevinu za turističke paket aranžmane
  • organizaciju putovanja i i PDV

  Moguća je modifikacija programa prema željama.

  CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: OSOBNE TROŠKOVE