Mistično Međimurje

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.

  Kroz priču patuljaka, vila, vilenjaka, divova, te zmajeva – pozoja, okupljenih oko svojih ognjišta, ulazimo u Međimurje, gastronomsku zemlju bajki kako bismo uživali u tradicionalnim međimurskim jelima, ispijamo vrhunska međimurska vina, koja davnu prošlost pretaču u živu sadašnjost.

  Uz međimursku gibanicu i trepu, u sjeni neke od šuma u Gornjem Međimurju, ili pak na obali Mure ili Drave u Donjem Međimurju, pričamo priče o nastanku Međimurja, o dvorcima i kurijama, o povijesti Starog grada i najslavnijim danima obitelji Zrinski.

  Vrijeme je da iz priče krenemo u stvarnost i za uživanje u tradicionalnom ljetnom objedu, u ukusno pripremljenoj guski, raci, piletini, svinjetini, potopljenoj u odlične mistične umake samoniklog bilja ili od kopra, bosiljka, koprive i gljiva ili tradicionalnih mliječnih proizvoda, uz kaše i žgance, ili pak uživanje u onom zimskom, uz meso z tiblice ili čurke uz pirjani kiseli kupus.

  Krenite na potepanje po Međimurju uživajući u  svim slastima!

  Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do pet dana. Okvirni program aktivnosti za petodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Čakovec; 2. dan: Međimurje – Cesta Tradicje cesta; 3. dan: Mursko središće; 4. dan: Čakovec; 5. dan: Sv. Urban i Pušćine.

  Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je moguć u apartmanima raznih kategorija u toplicama Sv. Martin dok je prijevoz moguć vlastitim prijevoznim sredstvom ili u našoj organizaciji, minibusom ili autobusom.

  Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, slovenskom, njemačkom, engleskom, mađarskom i talijanskom jeziku.

  Tematska večera u Međimurskim dvorima

  Mistični okusi Međimurja meni u 5 slijedova:

  Pozojov tanjur

  Meso z tiblice, dimljeni juneći jezici, sir turoš, domaći dimljeni sir s bučinim košticama

  Kugačova krem juha od vrganja

  Pikačovi špikači od telećeg pečenja sa šiškrlinima

  (u umaku od vrhnja i crvene horgoške paprike s valjušcima od kukuruznog brašna i krumpira)

  Zvončarsko kiselje od svježeg sezonskog povrća

  Pozojovi hlebeki z naše pećnice

  Patuljčekova pečena raca

  s nadjevom od hajdinske kaše i guščje jetre

  Vilinsko slatkovje: Međimurska gibanica