Općina Sveti Martin na Muri

Jedini preostali plutajući mlin na Muri, uspomena je na bogatu mlinarsku tradiciju Međimurja kada je na rijeci bilo devedesetak sličnih mlinova. Kakav je bio mlinarski život doznajte u Mlinarskoj kući – centru za posjetitelje, a opuštajuću moć rijeke osjetite vožnjom na tradicionalnim splavima i  drvenim čamcima. Na Mlinarovom poučnom putu upoznajte se s florom i faunom, napunite se energijom na spiralnim stazicama poznatijim kao ljubavni labirint i labirint energije i osjetite jedinstveni ugođaj života uz rijeku u vožnji biciklom po označenim stazama.

Sveti Marin na Muri nudi svijet zdravih užitaka. Netaknuta priroda, šarmantan smještaj, odlična gastronomska ponuda s naglaskom na zdrave i lokalno proizveden namirnice, više od stotinu godina tradicije u termalnom kupanju te moderna sportska, wellness i spa ponuda LifeClass Terma Sveti Martin, pozicionirali su ovaj kraj kao oazu zdravog života i opuštanja.

Očuvane prirodne ljepote i kulturna baština sela, njegovanje tradicije, promocija i način upravljanja lokalnom turističkom ponudom temeljenom na održivom razvoju donijele su Općini Sveti Martin na Muri titulu Europske destinacije izvrsnosti – EDEN 2006./2007. na temu Turistička destinacija na ruralnom području.

Otkrijte, doživite i istražite najljepše hrvatske destinacije održivog turizma…