Otkrijte skrivena blaga Međimurja, koja se kiti sa dva odličja Eden destinacija

2.DAN

Doručak u hotelu.

Prema želji opuštanje u bazenima , teretani ili mogućnost odlaska  u wellness na neki od  brojnih tretmana temeljenih na pristupu tradicionalne medicine, suvremenih lječilišnih znanja i modernih beauty i wellness metoda.

Oko 11 sati posjet  mlinu na Muri, jedinom plovećem rječnom mlinu koji je rekonstrukcija nekadašnjih mlinova. Uz mlin se nalazi skela. Poslije mlina odlazak  na seosko gospodarstvo Goričanec na kojem obitavaju zečići, magarci, konji,ovce. Trajanje izleta oko dva sata .

Ručak oko 14 sati  u restoranu „Mala hiža“ u Mačkovcu. Mala hiža je reprezentativan restoran neobične povijesti, ugodnog ambijenta, autohtonog interijera   i ukusne gastronomske ponude.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za odmor.

Večera u ukusno uređenom  pansionskom restoranu Mira u sklopu hotela s međunarodnom kuhinjom i izvornim domaćim jelima. Prema želji, navečer je moguće organizirati druženje uz zabavnu glazbu ili tamburaše. Noćenje.

3.DAN

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za  vlastite aktivnosti prema želji šetnja, opuštanje u bazenu,wellness. Oko 11 sati posjet jednoj od tridesetak vinskih kuća na Vinskoj cesti Međimurja. Uživajte u  svježim i pitkim bijelim vinima i otkrijte zašto međimurska vina dobivaju brojne nagrade kvalitete. Trajanje oko sat i pol. Mogućnost organiziranja ručka u nekom od obližnjih restorana.

Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.

Poslijepodne moguće je organizirati posjet Galerijsko edukativnom centru Međimurske roke i prezentaciju jednog starog zanata ili radionicu. Povratak u hotel. Večera. Navečer je moguće organizirati druženje uz glazbu. Noćenje.

1.DAN

Polazak u 8 sati, lokacija prema dogovoru.

Nakon sat i pol vožnje  turističkim autobusom stižemo u Čakovec, grad Zrinskih.

Ime grada dolazi od grofa Dimitusa Chakya koji je početkom 13. stoljeća podignuo drvenu utvrdu nazvanu “Čakov toranj”. U doba Zrinskih dio tvrđave je pretvoren u palaču. Obitelj Zrinski je ostavila najznačajniji pečat za povijest i baštinu Čakovca. Šetnja Čakovcem uz licenciranog pratitelja.

Znamenitosti koje su interesantne za pogledati:

Tvrđava Stari grad u samom središtu Čakovca koja je simbol grada, crkva sv. Nikole  sa pročeljem pavlinskog tipa, franjevački samostan, građanske kuće Gradišaj i Strahija, najraskošnija zgrada u stilu mađarske secesije, bivši Trgovački kasino, palača zvana Novi dvor, današnji Muzej Međimurja.

Posjet etno dućanu „Međimursko blago“  koji je opremljen autentičnim izlošcima iz etnološke zbirke Muzeja Međimurja. Nakon razgleda odlazak u Lopatinec udaljen 6 km od Čakovca na ručak u „Međimurske Dvore“  koji su poznati po pripremi  specijaliteta  baziranih na tradicionalnim međimurskim recepturama. Mogućnost kupnje izvornih suvenira . Ručak oko 13 sati. Oko 15 sati dolazak u Sveti Martin na Muri . Resort  Spa & Sport  se nalazi u  sjeverozapadnom dijelu Međimurske županije tzv. gornjem brdovitom dijelu.Smještaj u Spa Golfer hotel, 4 * u Spa & Sport Resort  Sveti Martin u dvokrevetnim sobama.  Sobe su klimatizirane te potpuno opremljene uključujući  i besplatni Internet. Na raspolaganju je neograničeno korištenje hotelskih bazena kao i svih ostalih bazena  u resortu, dnevno korištenje fitness teretane. Slobodno vrijeme za odmor ili opuštanje u hotelskom bazenu , sauni  ili mogućnost korištenja fitness teretane. Večera. Noćenje u hotelu.

4.DAN

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Zagrebu.

Na putu do Zagreba zaustavit ćemo se u baroknom gradu Varaždinu.

Uz našeg pratitelja prošetat ćemo gradom i negdje usput popiti kavicu.

Nastavak vožnje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u popodnevnim satima.

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

    Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.