Pustara Višnjica

Kada su u Pustari Višnjica započeli s komercijalnom proizvodnjom batata rijetko tko je znao o čemu se radi. Sada ga se već može naći u jelovnicima mnogih restorana, no u restoranu u Višnjici pripremaju ga u svim varijantama – kao predjelo, prilog, glavno jelo, juhu ili desert.

Uglavnom, sve što na području Višnjice uspijeva, možete kušati u ovom restoranu. Rijetko ćete negdje drugo moći kušati krem juhu od sedam vrsta trava, hladnu juhu od višanja, salate s medvjeđim lukom, maslačkom i dragoljubom, pohane cvjetove bazge, kruh s gljivama, orasima, koprivama…

Nekadašnja pustara danas je atraktivno poljoprivredno-turističko imanje s hotelom i depadansom, smješteno nedaleko od Slatine, u stoljetnom perivoju lipa, kestena, borova i javora. Pitoma ravnica između obronaka Papuka i rijeke Drave pruža sve što vam je potrebno za opuštanje i aktivan odmor. Tu možete timariti konje, jahati, pomagati u štali, hraniti jelene, voziti bicikl obilježenim stazama, pješačiti tematskim putevima, voziti se kočijom, vrtlariti, sudjelovati u gastronomskoj ili slikarskoj radionici…

Na Ergeli Višnjica uzgajaju se konji pasmine quarter i paint, a korali za konje i jelene raspoređeni su po cijelom imanju, pa ćete se vrlo brzo sjediniti s prirodom i uživati u novom iskustvu ruralnog prostora.

Obnova i prenamjena postojećeg lokalitet, razvoj prometnica, signalizacije, dobra opremljenost sadržajima, kvalitetna turistička ponuda, donijeli su Pustari Višnjica nacionalnu pobjedu u izboru Europske destinacije izvrsnosti za 2010./2011. na temu „Turizam i prenamjena obnovljenih fizičkih lokaliteta“.

Otkrijte, doživite i istražite najljepše hrvatske destinacije održivog turizma…