Slavonija i Baranja

1. DAN

Polazak u jutarnjim satima u pravcu kutjevačkih i orahovačkih vinogorja. Posjet vinskom podrumu i proizvodnji kulina uz degustacije nagrađenih proizvoda. Ručak na temu Slavonskog zagrijavanja na imanju Schon blick ili jednom od agroturizama koji su partneri Kluba Gastronaut.

Vožnja Parkom prirode Papuk prema Našicama.

Dolazak u Našice, smještaj u hotel Park i šetnja gradom uz posijet posjeta Zavičajnom muzeju u sklopu dvorca Pejačević i Dorinom paviljonu gdje je poznata hrvatska kompozitorica Dora Pejačević skladala svoje kompozicije.

Večera u restoranu Dvorci Slavonije  (koji spada u grupaciju 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica) na temu Grofovski meni Pejačević  uz priču o povijesti Pejačevića tijekom večere.

Meni: Hladetina od svinjskog jezika i povrća uz Graševinu 2012. PP Orahovica, pašteta Pejačević uz pinot sivi, savijutak od soma sa sarmicama od kelja uza zeleni silvanac, pita od krumpira s povrćem i suhim mesom uz frankovku, pečenje od divlje svinje uz merlot, torta sacher iz bilježnice Marije Hafner uz Traminac, i za kraj neodoljivi medenjaci uz silvanac.

Slavonske ravnice, slavonska crna svinja i vrhunske delicije koje se iz nje rade, vinorodna područja koja su domovina čuvenih graševina, traminaca, frankovki, park prirode Kopački rit koji je najveće mrjestilište slatkovodne ribe i područje na kome živi oko 140 vrsta ptica, samo su djelić uspomena koje ćete pri povratku s ture ponijeti sa sobom.

Aktivno putovanje započinje posjetom vinskom podrumu i degustacijom zaštićene autohtone suhomesnate delicije – kulina. Nastavlja se u Našicama. U njima su nekoć obitavali vitezovi templari, a gotovo 700 godina poslije je grofovska obitelj Pejačević sagradila u njima svoj dvorac.

I jedni i drugi su ostavili povijesne tragove o jelima u kojima su uživali, a mi ćemo ih probati. Sljedeći dan posvećen je obilasku najpoznatijih vinarija i vidikovaca, sudjelovanju u pripremi šarana na rašljama i čuvenog fiša i čobanca na otvorenoj vatri, šetnji Ulicom zaboravljenog vremena…

Naravno, specijaliteti kao što su slavonske kobasice, čvarci, pečenja i patke, neće biti tijekom dana zaobiđeni. Sljedeći dan posjetiti ćemo Osijek, njegovu Tvrđu i Muzej te na jednim od brodova usidrenih na rijeci Dravi kušati čips od riječne ribe i po starom receptu pripravljenje slatke domaće rezance.

Naša sljedeća destinacija je Slavonski Brod  u čijoj je tvrđavi ponovno oživljena strategija bitke protiv Turaka. Prije i poslije Slavonskog Broda, po putu ćemo skretati na kušanja  lokalnih specijaliteta i vina uključujući i vina od malina.

2. DAN

Templarski doručak u hotelu Park.

Vožnja prema prirode Kopački rit.
U restoranu Kormoran (koji spada u grupaciju 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica) , demonstracija pripreme i degustacija šarana na rašljama i čobanca.

Vožnja brodom po parku prirode Kopački rit

Odlazaka na vidikovac vinarije Belje, posjet podrumu i degustacija nagrađenih vina.

Posjet Ulici zaboravljenog vremena, Akademiji Blata i legnedarnom restoranu Bajo  tema Slavonski kulen i čvarci

Vožnja vinskom cestom Zmajevac uz stajanje u 2 vinarije i degustaciju slavonskih specijalieta na novi naćin u restoranu-vinariji Josić (koji spada u grupaciju 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica)

– noćenje u Osijeku ili Baranji

3. DAN

Šetnja Osijekom, posjet Muzeju Slavonije, na brodu Galija degustacija čipsa od riječne ribe i drugih specijalieta iz Drave te slatkih domaćih rezanaca.

Vožnja prema Slavonskom brodu. Posjet gospodarstvu Štefančić u Gornjoj vrbi na kome se roizvodi vino i žele od malina Frambovin. Degustacija proizvoda.

Dolazak u Slavonski Brod, obilazak Galerije umjetnina razgledom Tvrđave Brod – posjet hotelu Savus (koji spada u grupaciju 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica)  na glavnom Trgu uz  degustaciju autohtonih specijalieteta Slavonskog Broda. (ovo ako stignemo).

Na putu prema autocesti posjet Stupničkim dvorima (podrumu i restoranu u vinogradu) ili etno selu Stara kapela uz degustaciju lokalnih specijaliteta.

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.

  Cijena uključuje:

  • smještaj (3 polu pansiona)
  • 3 doručka
  • jamčevinu
  • zakonom propisani PDV
  • troškove organizacije putovanja

  Cijena ne uključuje:

  • prijevoz
  • obroke (osim doručka)
  • osobnu potrošnju
  • putno osiguranje

  NAPOMENA:

  Umjesto trećeg dana po izboru se može organizirati obilazak grada Osijeka sa posjetom poznatim ravnicama Baranje u kojoj je smješten i park prirode Kopački rit sa mnogo životinjskog i biljnog svijeta.

  Moguće je organizirati preuzimanje rent-a-car vozila na bilo kojoj lokaciji koja odgovara putnicima ili potrebama grupe. Moguće je ugovoriti rent-a-car osobnog vozila, kombija (9 sjedala) i mini busa.