Stancija 1904, Svetvinčenat

Jedan posve drugačiji, nenametljiv i miran stil života doživjet ćete u unutrašnjosti Istre, nadomak renesansnog gradića Svetvinčenta. Ljepota prirode, jednostavnost sela, autohtona kuhinja i izvrsna vina, ugodni domaćini, potpuna su suprotnost svemu onom što donosi svakodnevica u gradovima.

Nekad izdvojeni seoski posjed, Stancija 1904 jedno je od najljepših agroturističkih gospodarstava, udaljeno samo tridesetak kilometara od istarskih središta Pule, Rovinja i Umaga. Uz kuću za odmor i apartmane s ukupno 16 ležajeva, natkrivena je terasa s roštiljem, konoba i dječje igralište. Jednostavno osmišljen vrlo ugodni interijer stapa se s eksterijerom u kojem u zelenom okruženju dominira kamen i suhozid.

Kuća za odmor i dva apartmana prilagođeni su osobama s posebnim potrebama, a jelovnici i cjenici pisani su i Brailleovim pismom za slijepe i slabovidne osobe, pa je Stancija 1904 proglašena Europskom destinacijom izvrsnosti 2012./2013. na temu „Pristupačni turizam“.

Ne propustite posjet Svetvinčentu, popularnom turističkom odredištu s najočuvanijim istarskim kaštelom Morosini-Grimani, idealnom kulisom za održavanje manifestacija poput Festivala plesa i neverbalnog kazališta, Srednjovjekovnog festivala, Festival sira, koncerata svjetski poznatih izvođača…

Otkrijte, doživite i istražite najljepše hrvatske destinacije održivog turizma…