Vikend putovanja srednja Dalmacija

3.dan

Danas predlažemo razgled bisera srednje Dalmacije,kraljevski grad Nin . Razgledajte ovaj najromantičniji grad na Jadranu, zavirite u Muzej ninskih starina.

Obuhvaćena su sva važnija povijesna razdoblja razvoja Nina, a svako od njih podijeljeno je u više tematskih cjelina te popraćeno bogatom arheološkom građom, tematskim i predmetnim legendama, rekonstrukcijama, maketama, fotografijama i tlorisima. Posjetite: Riznicu zlato i srebro grada Nina

Brojne su ninske crkve, one koje su postojale nekada i koje su sačuvane do danas, prava riznica vrijednih umjetničkih predmeta. Dio je njih pohranjen u ninskoj zbirci crkvene umjetnosti “Zlato i srebro grada Nina” koja se nalazi u uređenom prostoru nadograđenom uz župnu crkvu, nekadašnju katedralu.

Ondje ćete imati prilike vidjeti predmete iz doba osnutka Ninske biskupije i ranije. U zbirci se također nalaze iznimno vrijedni relikvijari nebeskih zaštitnika sv. Anselma, sv. Ambroza i sv. Marcele s kraja 8. – 15. st. Ovdje se također čuvaju drvorezbarski radovi te zavjetni darovi poklonjeni Gospi od Zečeva.

U Crkvenoj riznici “Zlato i srebro grada Nina” nalaze nalaze se: jedan Judin srebrnjak, prsten Pape Pia II. iz 15. st., Gospina slika ukazanja i drugi vrijedni predmeti.

Posjetite i saznajte sve o Ninskoj priči o soli, to zrno soli nekada je vrijedilo više od zlata…

Boravak u Ninu prilika je da tu, na licu mjesta, obiđete polja soli, da upoznate jedinstvenu floru i faunu te sa sobom, kao poseban suvenir, ponesete različite vrste soli i od nje napravljene suvenire. Mnogima će ipak najzanimljiviji biti ninski „cvijet soli“ – najkvalitetnija i najzdravija vrsta soli koja ima velike i važne zdravstvene učinke i na vašem će stolu pri svakom obroku biti svakodnevni podsjetnik na iznimno ninsko podneblje i njegove izvanredne darove.

Ručak u jednoj od ninskih konoba. Degustacija šokola, i tradicionalna jadranska jela…. Praznik za nepce.

I na kraju zabavite se uz dražesne dalmatinske tovare i li magarce.

Nedaleko od Zadra smještena je Farma magaraca Dar-mar. Uz čak 80ak magaraca, na farmi su i ovce, konji i perad i zanimljivo je čuti priču vlasnika a ovdje možete kupiti i ljekovito i nadasve zdravo magareće mlijeko. Pa tko nije probao, ima priliku.

1.dan

Ako odlučite proljetni odmor vikend provesti uz more i u kalendaru zaokružite datum, predlažemo da u petak krenete malo ranije prema Biogradu.

Po dolasku smjestite se u hotel Ilirija**** koji je uz samu obalu i da poslijepodne i/ili vrijeme predvečer iskortistite za domor od puta u Wellness & Beatuy centru Salvia – tretman ili masaža, uz pogled na plavetnilo Jadrana odmah će vas vratiti u život.

2.dan

Subotu iskoristite za obilazak Biograda i aktivni odmor. Zavičajni muzej Biograda skriva blago potopljenog broda za što malo ljudi uopće i zna – izložena zbirka je izrazito zanimljiva i šteta je muzej ne posjetiti.

Bilo bi šteta ne probati morske delicije, pa za ručak odaberite restoran Marinu Kornati – uživat ćete u vrhunskim delicijama Dalmacije tik uz more.

Poslijepodne je rezervirano za adrenalin i sport. Oni iskusni mogu se okušati u ronjenju ili jedrenju, dok se oni drugi mogu odlučiti za bike rutu stazama oko parka prirode Vransko jezero ili pak za ribičiju.

4.dan   

Nakon doručka preporučamo odlazak na izlet u jedan od nacionalnih parkova, fakultativno uz doplatu.

Oba su riznice prirodnih ljepota a prema vašem izboru možete posjetiti: Nacionalni park Krka koji predstavlja prekrasno prirodno okruženje s posebnim biljnim i životinjskim svijetom u okolišu rijeke Krke i njezinih slapova, ili ako ste željni prirodnih fenomena u morskom okruženju, preporučamo posjet Nacionalnom parku KORNATI.

Obilježje Kornata je fascinantan krajolik zbog kojeg je Hrvatska u svijetu poznata kao zemlja tisuću otoka. U oba izleta uključene su ulaznice u parkove i ručak. Povratak u ŠIBENIK u večernjim satima. Na kraju dana, povratak kući ili nastavak odmora na nekoj od lokacija koje možete odabrati iz naše ponude

Rezervirajte vaše putovanje već danas…

  Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici.

  Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz turističkim kombijem ili autobusom, ovisno o veličini grupe, prema itinereru
  • stručnog pratitelja za vrijeme ture
  • 2 noćenja u hotelu 3* na bazi polupansiona u Zadru (doručak i večera)
  • 1 noćenje u hotelu 3* na bazi polupansiona u Šibeniku
  • stručnog lokalnog vodiča u razgledu Zadra i Šibenika
  • troškove organizacije i jamčevinu
  • Cijena aranžmana ne uključuje:
  • troškove osobnih narudžbi i ostalih troškova te sve što nije navedeno pod uključeno
  • PREPORUČAMO AKTIVNOSTI (doplata po osobi):
  • Cijelodnevni izlet Nacionalni park KRKA
  • Cijelodnevni izlet Nacionalni park KORNATI